Ecolight Albania

Ecolight Albania – Ide Ndriçimi për Shtëpi

Ndriçimi është tipar kryesor i dizajnit të çdo dhome dhe është thelbësor në estetikën e ambientit.

Një ndriçim për shtëpi duhet të ofrojë dritën e duhur për të gjitha funksionet e dhomës dhe të lejojë ndryshime në atmosferë, pra në ndjesinë që të ofron ai ambient. Ka shumë mundësi zgjedhje për abazhurët, ndriçues të brendshëm, ndriçues të jashtëm të cilat mund të lartësojnë dhomën si dhe të veprojnë funksionalisht.

Për t’ju frymëzuar, në këtë artikull do t´ju sjellim disa ide ndriçimi për shtëpinë tuaj:

1. Shtoni ngrohtësi me ndriçues të brendshëm

Ngrohtësia është faktori më i rëndësishëm kur ndriçoni një dhomë ndjenje.

Synoni për një përhapje të barabartë të dritës për të shmangur kontrastet e ashpra. Një mënyrë për ta bërë këtë është nëpërmjet një ndriçues tavani ose një llambadar që do të kthejë dritën nëpër dhomë.

Mënyrat e ndriçimit të dhomës së ndenjes duhet të planifikohen me kujdes në mënyrë që gjatë ditës pajisjet e ndriçimit të ofrojnë pamje estetike dhe gjatë natës të jenë funksionale.

2. Zgjidhni ndriçues të varur për Kuzhinën

Ndriçimi i kuzhinës, ashtu si ai i dhomës së ndenjes, ka të bëjë sa me ndikimin vizual në dritën e ditës, aq edhe me prakticitetin dhe funksionalitetin gjatë natës.

Blini ndriçues të varur me shkallë të ndryshme për t’u varur mbi një ishull kuzhine. Në vetvete, ndriçimi i ishullit të kuzhinës e bën vetë ishullin edhe më shumë një veçori të dhomës.

3. Ndriçues waterproof në tualet

Ndricimi i tualetit duhet të jetë me dizajne të cilat e përmirësojnë ambientin dhe mbi të gjitha janë rezistente ndaj ujit. Pra zgjidhni dritat e prshtatshme për vendodhjen, p.sh zona mbi dush ka nevojë për ndriçues tualeti të përshtatshëm për të.

4. Zgjidhni pozicionet e duhura të ndriçimit në dhomën e gjumit

Vendosja e ndriçuesve në tavanin e dhomës së gjumit duhet të bëhet në raport me shtratin.

Një dritë interesante në qendër të tavanit ofron një pikë qendrore të madhe dhe përmirëson dizajnin në dhomë,veçanërisht nëse keni një arredim me ngjyra neutrale.

Planifikoni një shtresë ndriçimi të dhomës së gjumit që do ta bëjë më të lehtë veshjen. P.sh ndricimi i dollapit me shirita me ndriçim LED të montuar përgjatë sirtarëve dhe rafteve brenda, të cilat ndizen kur hapni dyert.

5. Ndriçues muri në pozicione të duhura në kuzhinë

Përgatisni ushqimin me ndriçimin e duhur për tavanet e kuzhinës. Idetë e ndriçimit të mureve të kuzhinës mund të shmangin problemin e punës në hije, i cili ndodh kur dritat janë drejtpërdrejt pas një personi që qëndron në banak.

Ndriçimi linear LED është një alternative e mire përgjatë kabineteve të kuzhinës, ndricuesit e murit janë një shtesë dekorative për dhomën gjithashtu dhe funksionale.

6. Krijoni ndriçim për ambient zyre

Ndricimi i ambientit të punës në shtëpi nuk duhet të jetë thjesht funksional, prandaj mos mendoni vetëm për llambat e tavolinës për dritën në një tavolinë zyre në shtëpi. Një abazhur dyshemeje mund të sigurojë dritën e njëtrajtshme që është e nevojshme për të shmangur tendosjen e syve dhe gjithashtu krijon një veçori elegante të dhomës. 

Ku ti gjejmë ndriçuesit më të mirë për shtëpi?

Ndriçuesit e brendshëm përqendrojnë vëmendjen aty ku dëshironi. Për të pasur ndriçim të mirë në shtëpi, mendoni për shtresat e dritës. Shtresimi i ndriçuesve të brendshëm bën që e gjithë drita në një ambient të mos vijë vetëm nga tavani por të ketë dritë në lartësi të ndryshme.

Për shembull, nëse vendosni një abazhur dyshemeje, ndriçues tavani, ndriçues tavoline dhe ndriçues të varur kjo lejon që një ambient të jetë më dinamik. 

Ndriçues në shitje të të gjitha llojeve, ndriçues të brendshëm dhe të jashtëm për çdo lloj ambienti me fuqi drite të ndryshme e gjeni vetem ne Ecolight Albania. Ecolight sjell një gamë shumë të gjerë të ndriçuesve të cilët janë jo vetëm funksionalë por dhe elementë interesantë dekori. Ndirçuesit Ecolight i gjeni pranë Prestige Home Albania. Për më shumë ide ndricimi për vitin 2023 vizitoni dyqanin Ecolight dhe zgjidhni ndriçuesit e duhur për ambientin tuaj. 

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.