Gjashtë (6) këshilla ndriçimi.

Ekzistojnë disa teknika të mençura të projektimit të përdorura posaçërisht për
dhoma të vogla për t’i bërë ato të duken më të madh se madhësia e tyre aktuale.
Në këtë artikull ne do të përpiqemi t’ju tregojmë bazat e ketyre teknikave.
Ndriçimi ka ndikimin më të madh në dizajnin e brendshëm. Një projektues i mirë
mund të ndryshojë tërësisht perceptimin e një hapësire jetese vetëm duke
ndryshuar ndriçimin. Për më tepër, burimi i ndriçimit nuk duhet të jetë
domosdoshmërisht llamba e tavanit konvencional, si llambadar, varëse ose dritat e
ndërprera. Një zgjidhje e zgjuar mund të jenë ndricuesit e tavolinës dhe ndricuesit
dyshemese. Vendosni ndicuesin e tavolines tek tavolina e kafes ose afër saj dhe
me ndihmën e ndricuesve të dyshemese ndriçoni qoshet qe mbeten të errëta.
Shtoni ndricues mural për të ndriçuar vendet e leximit (mbi karriget ose divanet) si
dhe ne korridore. Nëse jeni duke krijuar një skemë ndriçimi për një kuzhinë, mos e
nënvlerësoni kurrë rolin e ndriçimit nën kabinet. Nuk eshte vetëm per ceshtje
estetikë, por më së shumti praktike, duke e bërë më të lehtë rutinën tuaj të gatimit.
Tani shikoni gjashtë këshilla themelore të ndriçimit që patjetër mund t’ju ndihmojnë
të rinovoni hapësirën tuaj të jetesës, ta bëni atë më elegante dhe bashkëkohore, të
zgjeroni hapësirat e vogla me zgjidhje bashkëkohore të ndriçimit të brendshëm.

1. TRACK LIGHTING (spote ne shine)
Shumica e profesionistëve të dizajnit të brendshëm tani po zgjedhin spotet me
shina ne vend të ndicuesve te varur për dhoma të vogla. Ky lloj ndriçimi po
përmirësohet çdo vit dhe tani është afër përsosmërisë. Ato janë padyshim dhe më
pak të shtrenjta. Ju gjithashtu mund të lyeni muret me ngjyre te bardhe, dhe së
bashku me ndriçimin e pershtatshem kjo do të ndihmojë për të zgjeruar vizualisht
çdo dhomë, sidomos korridoret dhe lobet. Për dizajn të brendshëm modern dhe
elegant kombinoni spotet me shina dhe ndicuesit mural.

2.PERDORIMI I PASQYRAVE
Një mënyrë shumë e njohur dhe e qartë e dekorimit të dhomave së vogla jane
pasqyrat e varura në mure të bardhe dhe të ndriçuara mirë. Kjo është një teknikë e
thjeshtë dhe e lirë e përdorur nga projektuesit për vite me rradhë.Per me shume
efikasitet ndicuesit duhet të jene te drejtuar drejt mureve duke u kombinuar dhe me
ndricuesit mural. Sipërfaqet me shkëlqim, sendet e qelqit dhe pasqyrat reflektojnë
dritën, duke e bërë dhomën të duket më e madhe sec eshte ne te vertete. 

3.PERDORIMI I SPOTEVE
Për të ndryshuar madhësinë e dhomës vizualisht, përdorni teknika të tilla si
ndryshimi i sasisë dhe drejtimit të dritës qe pasqyrohet nga muret, tavani dhe
dyshemeja. Një zgjidhje shumë e popullarizuar për dizajnin e ndriçimit të hapësirës
së vogël është ndriçimi me spote. Për të theksuar dizajnin tuaj dhe për t’i bërë
zonat e vogla të duken më të mëdha, përdorni nricim tavanor të kombinuar me
dritat moderne të murale dhe nricuesit statik te dyshemesë qe sugurojne ndicimin e
plotesuar se bashku me spotet.

4.DREJTIMI I DRITES NE TAVAN
Një mënyrë tjetër për të zgjeruar vizualisht dhomën e vogël është drejtimi i dritës
në tavan duke përdorur ndriçimin bashkëkohor të spoteve me shina së bashku me
ndicuesit e dyshemesë dhe ata mural.Ndricuesit me ngjyre te bardhe me ndricim te
forte gjithmonë e bëjne dhomën të duket më e gjerë.

5.NDRICIMI I KORRIDORIT
Perdorimi I spoteve me shina ne korridore ose ambjente te ngushta bën të mundur
drejtimin e rrezes së dritës në muret e korridorit në kënde të ndryshme. Rregullimi i
këndit në mënyrë korrekte mund të zgjerojë këto hapësira të ngushta dhe t’i bëjë
ato më tërheqës dhe miqësorë.

6.PERDORIMI I NDRICUESVE MURAL
Nuk rekomandohet përdorimi I ndicuesve tavanorz të vendosur përgjatë vijës së
mesme të dhomës në rast se keni nevojë të bëni një hapësirë ??të ngushtë dhe të
gjatë të duket më të ajrosur dhe të gjerë. Kjo zgjidhje e gabuar vetëm do ta bëjë
këtë dhomë edhe më të gjatë dhe të ngushtë. Për të rregulluar situatën, vendosini
dritat përgjatë një nga mureve në një vijë të drejtë. Shtojini disa drita murit, dhe do
të shihni se si kjo do të transformojë pamjen e tërë kësaj zone.

By: EGLO

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.