Prestige Home

Projektimi i Shtëpisë së Ëndrrave

Kalimi në një shtëpi të re mund të jetë një nga gëzimet më të mëdha të jetës, por gjithashtu mund të jetë një kohë pasigurie, veçanërisht kur bëhet fjalë për dekorimin e brendshëm. Si mund ta bëni hapësirën tuaj të duket bukur, njëkohësisht të reflektoni ndjenjën tuaj personale të stilit? Kombinojeni mirë dhe do të përfundoni me një shtëpi të rehatshme dhe të lumtur. Kombinojeni atë dobët dhe do të përfundoni me një tufë mobiljesh të papërshtatshme, pëlhurave dhe ngjyrave që nuk bashkohen në një tërësi të këndshme. Me pak planifikim dhe duke ndjekur projektimin falas nga arkitektët tanë, do të keni një shans shumë më të madh për sukses.

Për të arritur në vijën e finishit, së pari duhet të dini se ku po shkoni.

Mos Filloni në Dyqanin e Mobiljeve

Shumë kanë dëgjuar këshillën për të shmangur blerjen e ushqimeve kur jeni të uritur, sepse kjo çon në zgjedhje të dobëta. E njëjta gjë vlen edhe për mobiljet – mos bëni pazar në panik, vetëm sepse keni një shtëpi të zbrazët. Po, keni nevojë për një divan. Por nëse zgjidhni seksionin me vija rozë vetëm sepse ju pëlqen në dyqan, pa marrë matje ose duke menduar për pjesën tjetër të dhomës, ju jeni të mbërthyer me të. Pjesa tjetër e dhomës do të duhet të ndërtohet rreth atij divani.

Filloni në dhomën që dëshironi të mobiloni, të armatosur me një metër dhe një fletore.

Njihuni me Përmasat që ju Duhen

Përshtatja e madhësisë së mobiljeve me shkallën e madhësisë së dhomës është kritike.Ky është dhe sekreti për një interior design të arrirë. Një divan i madh mund të mbysë lehtësisht një dhomë të vogël, ndërsa karriget e lëmuara mund të humbasin në një papafingo të hapur me hapësirë. Para se të filloni të dizenjoni, matni gjatësinë dhe gjerësinë e secilës dhomë që keni ndërmend të dekoroni, së bashku me lartësinë e tavanit dhe elementët që mund të pengojnë – shkallët, kolonat, radiatorët dhe pengesa të tjera. Gjithashtu është një ide e mirë për të matur hapjet e dritareve, së bashku me hapësirën e murit poshtë, sipër dhe në anët e secilës, për t’u bërë gati për perdet e dritareve. Pra përmasat janë ato, të cilat mund ta shkatërrojnë ose pvrmirësojnë dekorin e brendshëm, por madje dhe dekorin e jashtëm.

Vendosni si Doni të Jetoni


Kjo është pjesa e ndërlikuar dhe nuk ka përgjigje të sakta ose të gabuara. Dhomat mund të jenë tradicionale ose moderne, zyrtare ose të relaksuara, vizualisht të ngrohta ose të ftohta me produkte luksi për shtëpi ose jo . “Për aq sa mundeni, duhet të përpiqeni të dalloni se si dëshironi të jetoni në një hapësirë të caktuar,” “Çfarë do të bësh? Sa njerëz jetojnë atje? A ka fëmijë? Cilat janë ambiciet tuaja për mënyrën se si dëshironi të jetoni? “

Dekorimi i një shtëpie për dikë që rregullisht organizon darka të mëdha, për shembull, duhet të jetë i ndryshëm nga një shtëpi për dikë që ha në restorante çdo natë. Personi që planifikon të presë mbledhës të shumtë fondesh duhet të ketë një dhomë të gjallë dhe me hapësirë, të ndryshme nga personi që ëndërron të rrijë vetëm para televizorit.

Të gjitha këto janë veçori të cilat ndikojnë në planifikimin e shtëpisë së ëndrrave dhe arkitektët tanë i marrin në konsideratë.
Tek Prestige Home, gjeni të gjitha llojet e mobiljeve, të cilat ju përshtaten ju, karakterit tuaj dhe mënyrës sesi ju doni ta jetoni jetën.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.