Trendet SMART HOME 2022: Idetë më të fundit për një qasje SMART në dizajnin tuaj të brendshëm

Pajisjet inteligjente na kursejnë kohë dhe i bëjnë më të lehta aktivitetet brenda shtëpisë sonë. Me kalimin e kohës, gjithnjë e më shumë risi futen për shkak të kërkesës së lartë nga konsumatorët. Ka një trend rritje të pajisjeve të tilla pasi çdo sezon vjen me variante të reja. Për më tepër, pajisjet inteligjente janë bërë pjesë e dizajnit të brendshëm që ju sjell përfitime në dy mënyra. Ato e bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe ju mbajnë të përditësuar në lidhje me rregullimin e brendshëm të shtëpisë tuaj.

Duhet të theksohet se zgjidhjet inteligjente udhëhiqen nga ideja për t’ju ndihmuar, për të integruar sisteme ekologjike dhe për të kursyer energji. Nëse dëshironi të ecni me ritmin me risitë më të fundit SMART HOME  shkoni në PRESTIGE HOME aty do të zbuloni  tendencat më të reja të vitit 2022 për një shtëpi inteligjente ku  përfitoni ju, dizajni i shtpisë tuaj  dhe mjedisi përreth jush.

Pajisjet e kursimit të energjisë 

Ideja për të kursyer sa më shumë energji bëhet më e popullarizuar dhe arrin nivelin më të lartë në vitin 2022. Reduktoni përdorimin e energjisë në shtëpinë tuaj. Sot, është e lehtë për ta bërë këtë duke zgjedhur pajisje që kursejnë energji. Sistemet e ngrohjes dhe ftohjes të Ariston PRESTIGE HOME mbështeten në këtë parim. Shkoni hidhini një sy ;)!

Padyshim që kursimi i energjisë ka nisur shumë kohë më parë, por risitë e fundit pasqyrojnë një integrim më të mirë të kësaj ideje. Prandaj, sa më shumë të investoni në fillim në një pajisje të mirë të këtij lloji, aq më shumë do të kurseni para në proces dhe energji. Në këtë mënyrë, ju investoni në një të ardhme më të mirë për veten dhe mjedisin.

Sensorë komplekse

E ardhmja me pajisjet inteligjente që mund të kryejnë vetë aktivitetet shtëpiake nuk është larg. Vitet e fundit ka një rritje të konsiderueshme në teknologjitë e sensorëve. Për shembull, tashmë janë zhvilluar sensorë që ndezin dhe fikin dritën duke njohur nëse dhoma është e zënë. E njëjta gjë vlen edhe për sistemet e ngrohjes. Ekspertët e fushës planifikojnë të zhvillojnë sisteme që mund të bëjnë dallimin midis njerëzve, duke mësuar modelet e tyre. Për më tepër, kjo veçori do të futet në sistemet e sigurisë dhe do të përmirësojë funksionimin e tyre. Pajisjet e tilla me siguri do t’jua bëjnë jetën më të lehtë dhe do t’ju lejojnë të përqendroheni në punën tuaj ose në ndonjë aktivitet tjetër.

Sistemi inteligjent i ndriçimit

Sistemi i ndriçimit do të zgjerohet në 2022 në zgjidhje më inteligjente, si njohja e zërit ose gjestit në një nivel të avancuar. Prandaj, ky sistem do të rregullojë automatikisht intensitetin e ndriçimit dhe do ta përshtatë atë me një aktivitet të caktuar.

Tani, sistemet e ndriçimit shoqërohen me funksionin e simulimit që mund të ndizet kur dilni nga shtëpia për një kohë të gjatë, duke rritur kështu sistemin e sigurisë. Ne ju sugjerojmë të zgjidhni një risi të tillë në shtëpi nëse dëshironi një sistem ndriçimi që përshtatet me stilin tuaj të jetesës. Për zgjidhje smart ju vjen në ndihmë Ecolight pranë PRESTIGE HOME. Gama e gjerë e ndricuesve do t’ju përshtatet nevojave tuaja. 

Shtëpitë bashkëkohore kërkojnë zgjidhje moderne

Ndihmësit robotikë kanë depërtuar në pothuajse të gjitha fushat. Në ambientet e shtëpisë fillojnë me fshesat robotike dhe duke arritur tek pajisjet e sofistikuara të gatimit, inteligjenca artificiale ju kursen shumë kohë.

Për më tepër, tendencat e vitit 2022 premtojnë një numër në rritje të robotëve të rinj në këtë kuptim. Ato pritet të aplikohen në aktivitete të tilla si pastrimi, kujdesi për fëmijët, apo edhe monitorimi i sjelljes suaj dhe përshtatja me punën tuaj të përditshme.

I gjithë kontrolli nëpërmjet smartphone

Siç e keni vënë re, të gjitha pajisjet e përmendura më parë supozojnë qasje të shpejtë në shtëpinë tuaj, edhe kur nuk jeni në shtëpi. Prandaj, gjithçka kontrollohet përmes smartphone tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është të instaloni aplikacionet e nevojshme dhe të kontrolloni çdo pajisje.

Për më tepër, risitë më të fundit sjellin zgjidhje të lehta edhe në këtë kuptim. Ato ofrojnë mundësinë e përcaktimit të një orari të caktuar paraprakisht dhe monitorimit të performancës. Është mjaft i përshtatshëm për ata që e kanë ditën e tyre të planifikuar deri në detaje.

Ju ndoshta pyesni veten se çfarë ju mbetet për të bërë kur pajisjet inteligjente kryejnë të gjithë punën. Përgjigja është e thjeshtë: Shijoni jetën! Kaloni kohën tuaj të lire me aktivitetet tuaja të preferuara ose me të dashurit tuaj.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.