Prestige Home

Këshilla për Krijimin e Dhomës së Gjumit Perfekte për Fëmijë

Si duket dhoma e gjumit perfekte për fëmijë? Një gjë është e sigurt, dhoma e gjumit perfekte duhet të jetë lehtësisht e ndryshueshme, pasi me rritjen e fëmijës ndryshojnë gustot dhe nevojat e tij. 

Ja disa këshilla për të dizajnuar dhomën e gjumit perfekte për fëmijë me mobilje Çilek Albania.

Mobilje të Reja, një Projekt i Përbashkët

Krijoni një hapësirë të rehatshme, mikpritëse dhe emocionuese për fëmijën tuaj dhe sigurohuni që t’i përfshini ata në proces. Fëmija nuk duhet të jetë vendimmarrësi kryesor, por ekziston një lloj i veçantë pronësie që ndërtohet kur ata mund të ndikojnë mbi idetë, vendimet dhe madje edhe blerjet e mobiljeve të dhomës së tyre të gjumit.

Në varësi të moshës së fëmijës suaj, ata mund të ndajnë preferencat rreth mobiljeve, tavolinave, temave apo edhe ngjyrave. Nëse fëmijët tuaj ndajnë një dhomë, ju mund të përfshini edhe ide që balancojnë secilën prej këndvështrimeve të tyre, në mënyrë ata të kenë hapësirë që ndihet  unike dhe individuale.

Përfshini të Preferuarat e Tyre (në mënyrë fleksibël)

Nëse mendoni për vitet tuaja të mëparshme, shanset janë që keni pasur një personazh të preferuar nga një film, seri televizive, këngë, etj. Ndoshta ky personazh ndryshonte çdo vit (ose muaj, ose javë…), por ishte diçka që ju e ndjenit me pasion – dhe e njëjta gjë vlen edhe për fëmijën tuaj! Një Mënyrë e thjeshtë dhe fleksibël për të inkorporuar personazhin(et) e preferuar të fëmijës suaj është të përdorin letra muri (të cilat i gjeni në Prestige Home Center) që mund të hiqen kur fëmija nuk është më në atë fazë specifike. Në Çilek Albania mund të blini mobilje si shtrat dhe batanije me temë të lirë, ose madje të përdorni një dërrasë për të vizatuar dizajne që mund të fshihen lehtësisht.

Zgjidhni Ngjyra Neutrale

Gjërat që i donim kur ishim të vegjël, padyshim që kanë ndryshuar, shumë herë. Njohja dhe pranimi i kësaj tek fëmijët tanë është hapi i parë.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për ngjyrat, është më mirë të përpiqeni të zgjidhni neutralet sa më shumë që të jetë e mundur. Kjo e bën ndryshimin shumë më të lehtë.

Për shembull, në vend që të lyeni të katër muret e dhomës së gjumit të vajzës suaj në ngjyrë blu të ndezur, krijoni vetëm një faqe muri të theksuar. Ky mur do të jetë shumë më i lehtë për t’u ndryshuar dhe nuk do të kërkojë aq shumë kohë, para dhe përpjekje sa lyerja përsëri e të gjithë dhomës kur ajo të vendosë se bluja nuk është më nuanca e saj e preferuar.

Krijoni Zona për Aktivitete të Ndryshme

Në pamje të parë, kjo këshillë mund të duket se lidhet me fëmijët më të vegjël, por është e rëndësishme për të gjitha moshat. Të kesh “xhepa” të ndryshëm të dhomës së gjumit për aktivitete të ndryshme mund të ndihmojë me autonominë, punën dhe lojën e vetëdrejtuar dhe përgjegjësinë.

Për shembull, krijimi i një stacioni për detyrat e shtëpisë ose i hapësirës së punës mund t’i ndihmojë fëmijët më të rritur të jenë më të përgjegjshëm dhe të fokusuar tek detyrat ose projektet e tyre shkollore. 

Merrni Parasysh Personalitetin dhe Sjelljen e Fëmijës Tuaj

Kur bëhet fjalë për krijimin e dhomës së gjumit perfekt për fëmijë, disa nga gjërat kryesore që duhen mbajtur parasysh janë temperamenti, personaliteti dhe sjellja e fëmijës suaj. Me fjalë të tjera, nëse keni një fëmijë që stimulohet lehtësisht nga mjedisi i tij, është më mirë të përfshini ngjyrat dhe tonet që janë të qeta. Mund të jetë e dobishme të shtoni mobilje për fëmijë me ngjyra neutrale ose sende të tjera që ngjallin gëzim dhe paqe. Nga ana tjetër, nëse keni një fëmijë më energjik mund të merrni në konsideratë mobilje për fëmijë me madhësi të plotë që ka shtresa dhe nivele të ndryshme, ose madje përfshin lëvizjen me një shkallë ose rrëshqitje. Diçka e tillë mund të krijojë një mundësi për lojë dhe vetërregullim, në krahasim me një shtrat të rregullt që ul energjinë natyrore të fëmijës suaj. Vizitoni Çilek Albania pranë Prestige Home Center dhe zgjidhni mobiljet perfekte për dhomën e gjumit të fëmijës tuaj.